پارکت

دکوراسیون پذیرایی لمینت
پارکت چیست؟

پارکت چیست ؟

جنس پارکت از چوب های طبیعی می باشد که به قطعات کوچکتری برش داده شده است. قطعات چوبی به شکل مستطیل یا مربع های کوچک برش می خورند و در کف کنار هم به روش های مختلف قرار می گیرند و درواقع ابعاد پارکت چوبی خیلی بزرگ نیست. این نوع از کفپوش ها ظاهری بسیار زیبا دارند و گرما و صمیمت خاصی در فضا ایجاد می کنند.

انواع پارکت های چوبی

پارکت های چوبی را می توان براساس روش ساخت و تعداد لایه های به کار گرفته شده در آن به سه دسته پارکت سه لایه، پارکت دو لایه و پارکت تک لایه تقسیم کرد.

پارکت های تک لایه:

پارکت های تک لایه نیز درواقع به روش پارکت های قدیمی از الوارهای چوب طبیعی ساخته می شوند. البته استفاده از این نوع از کفپوش ها به دلیل هدررفت مقدار زیادی چوب ضخیم باکیفیت به لحاظ زیست محیطی توصیه نمی شوند.

پارکت چوبی دو لایه:

این پارکت ها از دو لایه چوب تشکیل شده که معمولا لایه زیرین از چوب سوزنی برگ می باشد و لایه بالایی چوب انتخابی می باشد که معمولا این نوع از پارکت ها ضخامت 10 تا 12 میلیمتری دارند و با پولیش نهایی و پوشش کامل لاک که در کارخانه روی آن انجام می شود آماده نصب می باشند و با چسب مخصوص نصب می گردند

پارکت چوبی سه لایه:

پارکت سه لایه که نام دیگر آنها پارکت های مهندسی شده است از اتصال سه لایه چوب ساخته می شوند و به همین دلیل دوام بیشتری هم دارند. البته در این نوع از پارکت ها لایه های زیرین از چوب نامرغوبتر استفاده می شود و تنها لایه رویی می باشد که کیفیت مطلوبی دارد. این پارکت ها از سه لایه چوب تشکیل شده است که دو لایه زیرین از چوب سوزنی برگ تشکیل شده و لایه رویی چوب انتخابی می باشد. ضخامت پارکت چوبی بین 14 تا 16 میلیمتر می باشد عرض ها بین 15 تا 21 سانتی متر و طول ها بین 1/80 تا 2/50 متر می باشد که با پوشش کامل لاک و پولیش های نهایی در کارخانه تولید می گردد.

این مدل از پارکت ها که تنوع مختلفی دارد در حال حاضر از رایج ترین مدل های استفاده شده می باشد، به این صورت که در لایه رویی با چوب انتخابی از 2 یا 3 قطعه چوب هم عرض و با طول های متفاوت استفاده می شود که تنوع بی نظیری را ایجاد می کند. همچنین در گونه دیگری از این مدل جهت لایه اصلی رویی چوب انتخابی ، از یک قطعه چوب استفاده می شود.

نصب پارکت

پارکت های سنتی و قدیمی را معمولا با چسب های مخصوصی به کف اتاق می چسباندند. این روش یک روش دائمی برای نصب پارکت ها محسوب می شود و بسیار بادوام است. اما با این حال هم به زیرسازی خوبی احتیاج دارد و هم ریخت و پاش های فراوانی دارد.

کفپوش های چوبی مدرن معمولاً با استفاده از زبانه ها و شیار هایی که در لبه های آن ها قرار دارند و یا سیستم قفل نر و مادگی که به آن کلیک گفته می شوند نصب می گردند. این طرح های نوین کفپوش به هر صاحب خانه اجازه می دهد کفپوش های خود را بدون نیاز به چسب یا متخصصان حرفه ای به راحتی نصب کنند.

روش های مراقبت از پارکت چیست ؟

پارکت تمام چوب گرچه یکی از زیباترین و بادوام ترین انواع کفپوش محسوب می شوند اما نگهداری از آنها نیز می تواند در تعیین عمر مفید آنها بشدت تآثیر بگذارد. پارکت ها به آب و رطوبت حساس هستند و وسایل زبر و نوک تیز بشدت می تواند به سطح آنها آسیب وارد کند. پس چه کنیم که از زیبایی های کفپوش چوبیمان تا حداکثر استفاده را ببریم؟ در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

1-از مواد شیمیایی برای نظافت پارکت چوبی استفاده نکنید .
2-استفاده از اسپری مخصوص برای تمیز کردن پارکت چوبی گزینه خوبی است .
3-بخارشوی انتخاب خوبی برای تمیز کردن پارکت ها نیست.
4-از قرار دادن مستقیم اجسام سنگین بدون محافظ و پایه چرخ دار بر روی هر نوع پارکتی خودداری کنید.
5-از کفش های راحتی و سبک بر روی پارکت چوبی استفاده کنید تا از خراشیدگی آن پیشگیری شود.
6-در صورتی که مایعات یا مواد غذایی بر روی پارکت چوبی ریخت بلافاصله آن را با دستمال تمیز کنید.
7-از ایجاد هر گونه رطوبت در پارکت چوبی ممانعت کنید. در صورت وجود رطوبت طولانی مدت در این نوع پارکت باعث ایجاد کپک شده و در نهایت پارکت دچار پوسیدگی می گردد.
8-در صورت وجود گرد و غبار هرگز برای تمیز کردن آن از دستمال مرطوب استفاده نکنید بلکه به کمک جارو برقی می توانید این کار را بسادگی انجام دهید.

لمینت

PVC

لمینت چیست؟

لمینیت (laminate) که به آن لمینت و یا پارکت لمینیت نیز گفته می‌شود، از جنس HDF ، الیاف چوب فشرده ( Hard Density Fiberboard) است و مانند پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی‌شود.

تفاوت های لمینت و پارکت

1-لمینت نسبت به پارکت دوام و ماندگاری بیشتری دارد.پارکت نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب ، سریعا دچار تورم می‎شود یا به اصطلاح باد می‌کند.
2-لمینت به راحتی و بدون نیاز به چسب روی زمین نصب می‌شود، بلکه توسط شیارهایی که به آن‌ها کلیک گفته می‌شود و دور تا دور لمینت‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می‌شوند.

در صورتی که پارکت باید یک فوم به طول 2 میلیمتر زیر پارکت پهن شود.
3-لمینت‌ها از چند لایه چوب متراکم و به هم فشرده HDFساخته شده‌اند و سطح خارجی آن‌ها روکشی است که کپی از طرح چوب طبیعی برداشته شده است. اما پارکت از جنس چوب می‌باشد و احتمال به وجود آمدن جانوران ریز، بالاست.
4-بعد از نصب لمینت نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می رسد ، پس از نظافت ، می توان وسایل را روی آن چید. در صورتی که تا 24 ساعت از گذاشتن وسائل خیلی سنگین بر روی پارکت باید خود داری نمایید تا شکل اصلی خود را در محیط پیدا کند.
5-سرعت نصب و اجرای لمینت بسیار بالاست . در صورتی که پارکت زمان بیشتری برای نصب می برد

نکات طلایی برای نصب لمینت

1-سطحی که لمینت بر روی آن اجرا می‌شود باید کاملاً صاف و تراز بوده و دارای ناهمواری نباشد. از جمله بهترین زیر کارها برای کفپوش لمینت موزائیک، سرامیک و سنگ می‌باشد.
2-برای سفارش و نصب کفپوش لمینت عجله نکنید و حداقل لمینت را ۴۸ ساعت در محلی که می‌خواهید اجرا شود قرار داده و باکس‌ها را از هم فاصله‌دار گذاشته که کاملاً هم دمای محیط شود. علت این کار هم دما شدن لمینت با محیط می‌باشد.
3-تا ۲۴ ساعت از گذاشتن وسایل خیلی سنگین بر روی آن خودداری نمایید تا لمینت شکل اصلی خود را در محیط پیدا کند.
4-در صورتی که قصد دارید محلی که در آن سکونت دارید را کفپوش لمینت نمائید در ابتدا وسایل اتاق‌ها را جمع نموده و پس از نصب اتاق‌ها وسایل را درون اتاق بر روی کفپوش‌ها قرار داده و قسمت‌های دیگر را اجرا نمایید.
5-در صورتی که کف محل مورد نظر شما موکت ‌باشد (فقط موکت‌های کبریتی که بر اثر مصرف زیاد تخت شده باشد) برای نصب لمینت نیازی به فوم نداشته و از همان موکت به جای فوم استفاده می‌گردد.

6-برای دور تا دور کار نیاز به ابزاری دارید که فاصله بین کفپوش لمینت و دیوار (درز انقباض و انبساط) را که حدود یک سانتیمتر می‌باشد پوشش دهید که بهترین ابزار قرنیز می‌باشد و برای بعضی از قسمت‌ها که ارتفاع قرنیز برای آن مناسب نیست از ابرازهای دیگر مانند اسکوتیا و میت استفاده می‌گردد. البته برای کسانی که می‌خواهند قرنیز سنگی دیوار را جدا نکنند از ابراز اسکوتیا استفاده می‌شود.

7-برای پوشاندن قرنیزهای سنگی می‌توان از برچسب‌های روکش قرنیز با رنگ دلخواه خود استفاده نمایید و سپس از ابراز اسکوتیا برای کناره ها استفاده نمود.
8-رنگ قرنیز را متناسب با رنگ لمینت انتخاب نمائید و یا متضاد و تیره‌تر از رنگ کفپوش لمینت هم مناسب است.
9-برای نصب لمینت نیاز به سطحی صاف دارید، بنابراین قبل از نصب، سطح را از هر گونه نخاله و برآمدگی پاک نمائید.
10-برای بازسازی و نوسازی محیط، مراحل اجرای کار را از سقف شروع کرده و بعد از تزیین دیوارها و اتمام تمام کارها، لمینت اجرا می‌شود.
11-برای نظافت کفپوش لمینت از ساده‌ترین روش‌ها می‌توان استفاده نمود که به طور معمول پس از پاک نمودن سطح از گرد و غبار و خاک، طی نخی را در یک سطل آب با یک چهارم پیمانه مایع ظرفشویی شستشو داده و پس از آبگیری آن نظافت را آغاز نمایید.

استاندارد AC در لمینیت چیست ؟

امروزه پارکت لمینت ها یکی از محبوب ترین کفپوش ها برای انتخاب خانه های ما ایرانیان می باشد . مهمترین گام برای انتخاب پارکت لمینت تعیین سطح دوام آن می باشد پس باید پارکتی انتخاب کنیدکه به میزان تردد شما در منزل یا محل تجاری شما سازگاری داشته باشد .

پارکت لمینت دارای استانداردی می باشد که به AC معروف است ، این استاندارد بر حسب میزان تردد بر روی پارکت در مکان های مختلف می باشد.

استاندارد AC به شما این امکان را می دهد که لمینیتی مناسب با فضا و میزان ترددی که دارید انتخاب کنید.

انواع استاندارد AC:

انواع استاندارد AC:

۱- استاندارد :AC1 لمینیت هایی که دارای این استاندارد هستند تنها مناسب اماکن کم تردد در منزل مانند اتاق خواب می باشند.

۲- استاندارد :AC2 این نوع پارکت لمینت را باید در اماکن مسکونی با تردد متوسط مانند اتاق نشیمن ، غذاخوری و … استفاده کرد.

۳- استاندارد :AC3 لمینیت های دارای استاندارد AC3 مناسب اماکن مسکونی پر تردد مانند راهروها ، آشپزخانه و … می باشد ، همچنین از این نوع پارکت لمینت برای اماکن تجاری کم تردد مانند دفاتر کار نیز استفاده می شود.

۴- استاندارد :AC4 اگر شما از آن دسته افراد هستید که در منزل تردد زیادی دارید ، پارکت لمینت های دارای استاندارد AC4 بهترین گزینه برای شما می باشد . همچنین از این نوع لمینیت برای اماکن تجاری کم تردد مانند دفاتر کار نیز استفاده می شود.

۵- استاندارد :AC5 این نوع پارکت لمینت مناسب اماکن بسیار پرتردد تجاری و اداری می باشد . ( مانند سینماها ، آمفی تئاتر ، مراکز همایش و….

موارد استفاده لمینت

از کفپوش‌های لمینت تقریبا می‌توان برای پوشش کف انواع ساختمان‌ها استفاده کرد. پوشش کف منازل، سالن‌ها، اتاق‌های خواب، آشپزخانه و …. لازم به ذکر است در ابتدای ورود این نوع کفپوش‌ها به بازار آمریکا، بیشتر به عنوان کفپوش آشپزخانه در منازل، کفپوش ساختمان‌های اداری، کفپوش ورزشگاه‌ها و …. استفاده می‌شده است.


کف پوش pvcچیست؟

کفپوش pvc همانطور که از اسم آن مشخص است یک پوشاننده کف است. این کفپوش، برخلاف لمینت قابلیت ارتجاعی دارد و کاملا انعطاف پذیر است. نام انگلیسی آن Polyvinyl Chloride است و بسته به نوع جنس آن می توان در هر فضایی آن را نصب کرد.

ماده اولیه کفپوش pvc چیست؟، نوعی مواد پلیمری و پر کاربرد از مشتقات نفتی در ساخت پی وی سی به کار می رود. این ماده شباهت زیادی به پلاستیک دارد و در عین زیبایی، بسیار مقاوم و قابل انعطاف نیز هست.

pvc شامل کربن، هیدروژن و کلر است که با فیبر و چند لایه دیگر دکوراتیو، ترکیب شده است. هر کدام از لایه های pvc وظیفه مشخصی دارند و روی محصول نهایی تاثیر می گذارند.

ماده اصلی تشکیل دهنده pvc، پلاستیک است و دلیل انعطاف پذیری آن بخاطر همین است. کفپوش پی وی سی چون از چوب تشکیل نشده کاملا نسبت به آب مقاوم است. بخاطر همین در نواحی که آب زیاد ریخته میشود مثل آشپزخانه پیشنهاد ما به شما چسباندن کفپوش آشپزخانه بجای لمینت است.

کفپوش pvc، در 2 شکل رولی و تایلی تولید می شود و دارای ضخامت های متفاوتی است. انواع کفپوش پی وی سی برای کف فضاهای مختلف، مورد استفاده است.

قبل از خرید به محل نصب کفپوش توجه داشته باشید. به این ترتیب پس از خرید کفپوش، احساس رضایت بیشتری خواهید داشت.

انواع کف پوش های pvc:

۱. از نظر نوع جنس کفپوش pvc چیست؟

از لحاظ نوع جنس کفپوش ها را میتوان به دو نوع کفپوش های رولی و کفپوش های تایلی تقسیم کرد.

کفپوش های رولی کفپوش های یه تیکه ای هستند که ضخامت آن ها معمولا کمتر از کفپوش های تایلی است و مانند موکت های رولی هستند و سرتاسر فضا قرار میگیرند بدون اینکه برش بخورند

پس از نصب هیچگونه در کفپوش وجود ندارد. بدون درز بودن کفپوش رولی یکی از مزایای فوق العاده آن است. این موضوع باعث می شود موقع نظافت و تمیز کردن، با مشکل روبرو نشوید. کفپوش های رولی در مراکز بهداشتی و درمانی زیادی نصب شده اند.
نوع دیگری از کفپوش ، تایلی نامیده می شود که همانند لمینت ها بصورت تیکه تیکه هستند و ضخامت آن ها از ۲میل شروع می شود .

از جمله خصوصیات کفپوش pvc تایلی اینست که در صورت آسیب دیدگی قسمتی از آن به آسانی قابلیت جایگزینی دارد.

اگر یک یا چند تایل از کفپوش دچار آسیب شد به سادگی می توانید تایل آسیب دیده را خارج کنید. به این ترتیب می توانید تایل مشابه کفپوش را به جای تایل معیوب، نصب کنید.

حتما تعدادی از تایل ها را پس از خریدتان نگه داری کنید.

دلیلش هم اینست که هر سری از کفپوش ها که به بازار عرضه می گردد دارای شماره سریال خاصی می باشد و ممکن است اگر در چند سال آینده خواستید تیکه ای را عوض کنید با خرید سری جدید رنگ های آن سیر و روشن شود پس حتما پیشنهاد میدهیم که تعدادی تایل نگه داری کنید و داشته باشید

۲- از لحاظ ضخامت کفپوش pvc چیست؟

از لحاظ ضخامت نیز کفپوش pvc به دونوع ۲ میل و ۳میل تقسیم می شود . اکثر کفپوش های موجود در بازار از نوع ۲میل هستند زیرا که ۳میل ها معمولا برای جاهای صنعتی و پر رفت و آمد استفاده میشوند و قیمت آن ها هم در حدود دوبرابر ۲میل ها است.

هر چه ضخامت کفپوش pvc بیشتر باشد، استقامت و تحمل وزن کفپوش نیز بیشتر می شود. در پارکینگ های عمومی، انبارهای صنعتی و …. این کفپوش ها ماندگاری خوبی دارند و به این سادگی ها دچار آسیب نمی شوند. کیفیت و ضخامت دو عامل مهم در خرید کفپوش pvc است که خریداران همیشه به ان توجه می کنند.

مزایای کف پوش pvc :

1-سهولت نظافت و شستشوی آسان:
این محصول در برابر آب و مواد شوینده بسیار مقاوم است. به راحتی می توانید کفپوش را با شوینده های معمولی تمیز کنید. برخی از انواع pvc، به صورت رولی هستند و بدون درز نصب می شوند. تمیز کردن این کفپوش ها به دلیل نداشتن درز، بسیار ساده تر است. اساسا انواع پی وی سی تایل و رول، کثیفی را در خود نگه نمی دارد و آنتی باکتریال است.

2-کفپوش pvc ضد الکتریسیته ساکن:
پی وی سی دارای خاصیت آنتی استاتیک است. آیا می دانید ویژگی آنتی استاتیک در کفپوش پی وی سی چیست ؟ کفپوش هایی که دارای این خاصیت هستند، مانع ایجاد الکتریسیته ساکن می شوند. همین ویژگی سبب شده تا pvc کفپوش مناسبی برای اتاق های رایانه و کنترل باشد.

3-انعطاف پذیری بالای کفپوش پی وی سی:
کفپوش هایی نظیر پی وی سی که انعطاف پذیری بالاتری دارند در برابر ضربه و فشار، مقاومت بیشتری نشان می دهند. تایل های کفپوش پی وی سی حتی از لمینت هم دارای انعطاف بیشتری است. این امر با گذشت زمان موجی افزایش طول عمر کفپوش خواهد شد.

4-ماندگاری و طول عمر بالا:
کفپوش pvc وینیل نوعی پلاستیک فشرده است که ظاهری شبیه به چوب دارد. در مقایسه یا انواع کفپوش چوبی، طول عمر و ماندگاری پی وی سی بالاتر است. علت اینست که از هیچ نوع الیاف طبیعی نظیر چوب در ساخت پی وی سی استفاده نشده است.

5- عایق صوت و دما:
پی وی سی از کفپوش های عایق صدا و حرارت و برودت است. کاهش نویزهای مزاحم و حذف آلودگی صوتی یکی از بزرگ ترین مزایا کفپوش است که موجب آسایش ساکنین می شود.

این امر در کنار مزایای صرفه جویی انرژی، pvc را به یکی از برترین کفپوش ها تبدیل کرده است. این محصول از الاف انرژی گرمایی و سرمایی از طریق کف ساختمان جلوگیری می کند.

6-نصب آسان و سریع:
انواع محصولات تولید شده پی وی سی، از کفپوش های زیبا و خوش نقش و نگاری هستند که قابلیت نصب ساده ای دارند. پی وی سی تایل و pvc رول هر دو در مدت زمان بسیار کوتاهی نصب می شوند.

سرعت و سهولت نصب از مواردی است که برای مشتری اهمیت زیادی دارد. در مقایسه با سنگ، سرامیک، موزاییک و …سرعت نصب کفپوش، بسیار سریع تر است.

معایب کف پوش pvc:

1-دارا بودن مواد شیمیایی آلی فرار (VOCs):
به بیان ساده، در ساخت کفپوش pvc از موادی استفاده شده که می تواند موجب خروج گازهای سمی بشود. در مکان های بسته و بدون تهویه یا پنجره، امکان انتشار گاز سمی پس از نصب کفپوش وجود دارد.

البته خود به خود کفپوش مشکلی ندارد ولی در پروسه نصب، این مشکل به وجود می آید. این پدیده به خصوص در اوایل نصب بیشتر رخ می دهد. به مرور از مقدار گازهای سمی کم شده و تقریبا به صفر می رسد.

 بهتر است این کفپوش به مدت طولانی در مقابل اشعه مستقیم خورشید قرار نگیرد. برای جلوگیری از انتشار گازهای سمی کافیست با پرده یا موانع دیگر، از تابش مستقیم آفتاب روی کفپوش جلوگیری کنید.

2-مشکلات زیست محیطی کفپوش pvc چیست؟

قبلا ذکر شد که جنس کفپوش از مواد نفتی و پلاستیکی است. این مواد قابل برگشت به چرخه محیط زیست نیستند. از این رو نمی توان کفپوش های پی وی سی را دوست دار محیط زیست دانست. در واقع پلاستیک ها قابل بازگشت به طبیعت نیستند.

کفپوش PVC قابل تجزیه نیست. در مقایسه با کفپوش چوبی، این یک ضعف به حساب می آید. اما با توجه به طول عمر بالا و مقاوم بودن کفپوش pvc، این مشکل نمی تواند خیلی دردسری ایجاد کند. در واقع با نصب کفپوش پی وی سی تا سالیان سال، نیازی به تعویض کفپوش نیست.

3-تعمیر کفپوش PVC :

آیا می دانید مشکل دیگر کفپوش pvc چیست؟ این محصول بسیار با دوام و با کیفیت است و به ندرت دچار ایراد و آسیب می شود. کفپوش های پی وی سی در برابر خراشیدگی، پوسیدگی و ساییدگی خیلی مقاوم هستند.

اما مشکل اینجاست که در صورت آسیب احتمالی، تعمیر کفپوش ساده نیست. اغلب کفپوش های پی وی سی به کف می چسبند و به راحتی نمی توان آنها را جدا کرد.

4-لک شدن پی وی سی:

از مزایای پی وی سی می توان به مقاومت بالا در برابر لکه ها اشاره کرد. این کف پوش به طور کلی در برابر آلودگی و لکه ها مقاوم است. تنها نقطه ضعف پی وی سی در برابر لکه های ایجاد شده از لاستیک طبیعی است. پاشنه های کفش لاستیکی، ترمز و حاشیه لاستیکی فرش ها و محصولاتی از این قبیل می توانند روی کفپوش لکه ایجاد کنند.

ضعف  pvc چیست؟

همین واکنش شیمیایی در برابر لاستیک را می توان از ایرادهای کفپوش دانست که الیته با کمی مراعات قابل پیشگیری است.